Irene – Fysiotherapie – Schouder / nek / rug

Ik kwam in augustus bij je met een pijnlijke schouder die door een verkeerde beweging met tennis was ontstaan. En ook voor de al jaren zeurende bekkenklachten.

Je intake was uitstekend, na een lijst met vragen pakte je de skelet met rugwervelkolom en bekkenbodem erbij. Je legde feilloos uit waar de haakjes met spieren zaten en wat je voor onderzoek je zou gaan doen.

Na een zorgvuldige diagnose, ging je met mij aan de slag. En dat had al na één behandeling resultaat. Je stevige aanpak masseert de geïrriteerde knobbels weg en daardoor was ik meteen bevrijdt van de ergste pijn. Ontspannen en met een aantal oefeningen ging ik naar huis.

De schouderklachten waren door de tussentijdse oefeningen nog meer weggezakt. Toch was het heerlijk dat de laatste irritaties er ook hardhandig verder weggemasseerd.

Toen was het bekken aan de beurt. Voor de grote spiegel mest ik enige oefeningen op één been gaan doen. Dat lukt de ene kant beter als de andere kant. Je had je analyse alweer gemaakt. Dit werd nog even zorgvuldig met een andere liggende oefening gecheckt of de analyse ook echt klopte. Daarna werd ik min of meer gekraakt. Alleen heb je dat niet zo in de gaten. Robin, praat vrolijk over van alles en nog wat en dan vraagt hij je belangstellend iets. En dan moet je oppassen want midden in het antwoord voel je iets kraken of verschuiven. En dan heb je ineens minder last!

Ik kreeg de wijze raad mee dat als je op mijn leeftijd gaat sporten dat een warming up en een aantal stretchoefeningen noodzakelijk zijn. Daar heb ik mij ook braaf aan gehouden.

Eigenlijk was ik na de derde behandeling min of meer alweer genezen verklaard. Maar het schiet er af en toe toch weer in, een stijve nek van het vele computeren en na gisteravond, mijn eerste keer trimhockey na 15 jaar niet spelen, voel ik mijn spieren weer behoorlijk.

Ik kijk uit naar de vierde behandeling morgen en voel mij na de sessie ongetwijfeld weer helemaal lenig en soepel.

Ik kan Robin van Rijgersma van praktijk FYSIRO dan ook van harte aanbevelen. Heb je last van je schouder, nekpijn, rugpijn of heb je last van je bekken dan weet Robin je in een paar behandelingen zo te bevrijden van je pijn. Het werkt gewoon verslavend. Chapeau en fijn dat je van een prima ballerino bent omgeschoold tot een uitstekende fysiotherapeut: professioneel, deskundig, aardig en persoonlijk en doelgericht.