In 2011 ben ik de opleiding tot Manueel therapeut begonnen. Ik heb gekozen voor de methode volgens de Utrechtse School of ook wel de Van der Bijl methode. Kenmerkend voor deze methode is, is dat er met weinig kracht wordt gewerkt en de behandeling vaak pijnloos is. En omdat niemand het zelfde is wordt er geen standaard behandeling gegeven, maar wordt er aan hand van individuele (bewegings-)voorkeuren een behandeling ingezet.

De methode differentieert zich van andere manuele therapie vormen doordat er niet gekraakt wordt. Er wordt met zeer lichte druk gewerkt waardoor er vaak pijnloos kan worden behandeld. Van het zg. kraken is dus überhaupt geen sprake. Lees voor meer informatie over de therapie de patientenfolder, “Kraken? Het kan ook anders”.

Voor extra informatie over de behandelwijze en de behandeling zelf verwijs ik je graag naar de website van de Vereniging van Manueel Therapeuten, www.vmt-es.nl of neem contact met mij op. Ik leg het je graag uit.

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie E.S.® is een behandelwijze die, rekening houdende met individuele verschillen en asymmetriën in vorm en functie, tracht een optimale bewegingsfunctie te verkrijgen en te handhaven. Zij doet dit door na een nauwkeurige individuele bewegingsanalyse op zeer subtiele, meestal pijnloze wijze alle gewrichten van het lichaam te bewegen. De methode wordt ook wel ‘eggshell methode’ (E.S.®)genoemd, omdat een eierschaal nog niet zou breken door de kracht die gebruikt wordt bij de behandeling.

Bron: www.vmt-es.nl, 17.05.2012