Portret Praktijk Fysiro

Goedendag,

Mijn naam is Robin van Rijgersma.

De Danser
Door mijn achtergrond als danser en dansleraar ben ik altijd al in het menselijke lichaam geïnteresseerd geweest. In 2006 besloot ik daarom om de opleiding tot fysiotherapeut te beginnen. In 2010 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam als fysiotherapeut en na een korte periode van waarneming kreeg ik in een particuliere praktijk in Uithoorn een vast contract aangeboden. Gedurende de jaren dat ik als fysiotherapeut werkzaam was, merkte ik dat ik met mijn aangeleerde vaardigheden tegen beperkingen in mijn behandelingen aanliep. Daarom ben ik in 2011 de opleiding tot manueel therapeut begonnen. Maar naast mijn wens om mensen te helpen door middel van fysiotherapeutische behandelingen en informatie en advies omtrent het lichamelijk functioneren, is het ook altijd mijn wens geweest om iets kleinschaligs voor mezelf te beginnen. Daarom heb ik in augustus 2012 in de ruimtes van Amstel Oefentherapie mijn eigen praktijk geopend. Mijn behandelingen worden gekenmerkt door een zeer persoonlijke benadering waarbij iedere patient een individuele behandeling krijgt. Op de voorgrond staat de hulpvraag van de patient. Dit is vaak de reden waarom iemand naar de fysiotherapeut gaat. Bijvoorbeeld om minder pijn te hebben, of om weer zonder klachten te kunnen sporten. Maar ook het krijgen van advies of informatie kan als hulpvraag dienen.

Kwaliteit
De fysiotherapie is momenteel erg in beweging. Zowel de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit) als de zorgverzekeraars, maar niet minder de fysiotherapeuten zelf, werken er hard aan om de kwaliteit van de fysiotherapeutische behandeling inzichtelijk en transparant te maken. Een manier waarop ik hier onder andere aan meewerk en -help is door mijn verslaglegging te doen volgens de richtlijn `Verslaglegging` van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie). Daarnaast werk ik volgens de door het KNGF en CBO opgestelde richtlijnen.

Missie
Mijn missie en doel is het om in samenwerking met de patient in een zo kort mogelijk tijd naar een goed behandelresultaat  te werken, zodat hij of zij weer de bewegingen en/of activiteiten kan uitvoeren die eerst beperkt of pijnlijk waren.

Vul vóórdat je naar de eerste afspraak komt het volgende aanmeldingsformulier in.

Bewaren